Bezoek ons ook op facebook Terug naar 25 JAAR

In 1987 kwam ik in aanraking met de fotografie. Daarvoor maakte ik, net als iedereen, de gebruikelijke foto’s tijdens de vakanties met mijn Zenith camera, gekocht bij Wehkamp. 198 gulden voor een complete set met telelens, groothoek en een 50mm. standaard lens.


In die tijd werkte ik bij het grootste doe-het-zelf bedrijf, Gamma Nederland, op de afdeling reclame en publiciteit. Daar raakte ik eigenlijk voor het eerst besmet met het fotografievirus. Ik maakte daar diverse reportages van de winkels en producten welke ik nodig had om mijn werk te kunnen ondersteunen. Al snel werd ik daar de fotograaf voor allerlei activiteiten, een soort huisfotograaf.


Inmiddels  vroegen kennissen, vrienden, familie en vooral kennissen van familie en vrienden mij om hun huwelijk of hun kinderen te fotograferen. Meestal voor de fun en vooral voor niks. Van het een kwam het ander.  Ik schreef me in als fotograaf bij de Kamer van Koophandel en haalde de benodigde papieren zoals dat toen nog vereist  was. Geheel compleet met het vakdiploma  “vakfotografie”, behaald aan de Nederlandse Fotovakschool in Apeldoorn maakte ik op 11 november 1988 mijn eerste commerciële huwelijksreportage.  Ik durfde zomaar 1250.00 gulden te vragen.


Vanaf dat moment is het heel snel gegaan.  Inmiddels zijn we dik over de 2000 huwelijksreportages en 7000 portretseries gegaan. Nog steeds blijft het heel speciaal om de bijzondere momenten van allerlei mensen te mogen vastleggen.  Hoe leuk is het dat deze mensen jou vragen om foto’s te maken van hun huwelijk, de kinderen, het 25-jarig jubileum, hun eerste kindje, paps en mams die 50 jaar getrouwd zijn, of gewoon een mooie foto als cadeau  voor een ander. Allemaal belangrijke gebeurtenissen in iemands leven. Hoe stoer en superleuk is het dat ze mij daarvoor vragen. Daar ben ik eigenlijk best trots op.

Hoe het begon.